Дневник, 25 октомври 2015, 20.16 ч.
www.dnevnik.bg/...


Михаил Мирчев: Извършва се гигантска манипулация,
ГЕРБ могат да извадят всякакви данни в момента


     Кандидатът на БСП за кмет на София Михаил Мирчев обвини социолозите в "гигантска манипулация" с прогнозните резултатите от гласуването за местна власт и заяви, че първи истински данни ще има едва утре по обяд.
     Мирчев, който остана трети в надпреварата за кмет на столицата с 8 на сто от гласовете, се оплака, че призивите му в последния месец към социологическите агенции "Алфа Рисърч" и "Галъп" да обявят резултатите от предварителните си изследвания за нагласите на избирателите, са останали безплодни. Изразих версия, че колегите ще участват в гигантска манипулация и това става, заяви Мирчев, който е собственик на социологическата агенция "АССА - М".
     В момента провеждаме абсурдни избори, включително вече няма интернет, публичните ресурси на ЦИК и МВР не работят и цари паника. В тази ситуация ГЕРБ и Цветан Цветанов могат да произведат в момента каквито данни искат, добави той.
     Видимо изнервен от въпросите на журналистите, кандидатът за кмет на София подчерта, че в създалата се ситуация единственият механизъм за осигуряване на публичност и честност на изборите е паралелното броене на гласовете. Утре на обяд ще имаме за първи път прогнозни данни, смята той.





ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
23-24 ноември

Юбилейна международна научна конференция посветена на 25 години от създаването на катедра и специалност “Политология“ в УНСС „Политологията пред глобалните и националните предизвикателства в началото на XXI век“

Тема на доклад: Връщане към национална идентичност: самосъхраняване във вълните на преселението на пред-индустриалните народи



Facebook страница
Youtube канал