www.mirchev.bg, 30 юни 2021
www.mirchev.bg/ ...


ГЕРБ Е ВОДЕЩАТА МАФИОТСКА СИЛА В БЪЛГАРИЯ.
Сега страната е в клещите на одържавената мафия

Проф. Михаил Мирчев


Част от интервю в Портал "Гласове", glasove.com, 12 август 2018


Тук представяме част от интервюто от 12 август 2018, взе го Явор Дачков.
То тогава бе по повод ареста в Турция на нарко-мафиота Митьо Очите и връзката му с мутро-бизнесмена Бенчо Бенчев от Бургаско.

Защо го публикувам отново?
Защото по-късно Президентът Радев изведе формулата: „Властта на Борисов и ГЕРБ е мафиотска, а те са мутри. Обществото трябва да се справи с тях, държавата следва да бъде върната на демокрацията и на законно-действащи държавни органи.

Това стана на 9 юли 2020. Бе последвано от протести срещу Мутрите и Мафията – те продължиха активно два месеца.
Там се натрупа видимост за така нар. „партии на Протеста“, които на изборите от 4.4.2021 направиха пробив в структурата на Парламента и доведоха до избутването на ГЕРБ и Борисов към периферията и в посока на затвора.

Сега, на повторните извънредни избори от 11.7.2021 вероятно ще има ново структурно разместване и наместване – вече без доминацията на ГЕРБ.
И всичкото това става под гражданския гняв срещу МАФИЯТА, превзела държавата, и срещу МУТРИТЕ, които организирано криминализираха икономиката и финансите, мафиотизираха всички системи на държавата и администрацията.

Моят глас на експерт с две години изпревари Президента Радев и освободеното публично говорене за Мафията в България. В едно интервю в НОВА-ТВ от ………, пред Георги Харизанов отново ясно казах, че властта на ГЕРБ е МАФИЯ в действие – и признавам си, хвана ме страх как ще бъда наказан. Тогава ми се размина.
Просто гневът срещу мен се натрупваше и го изляха чрез скандала в Софийски университет от 11 ноември 2020, и последващото ми уволняване от там.
Но това са си съвсем нормални неща – в един мафиотски и репресивен политически режим.

Пълният текст на това интервю виж на:
http://www.glasove.com/ ...

Интервюто по НОВА-ТВ през 2019 виж в ютюб на адрес:

Виж и интервю в bTB при Цветанка Ризова относно оценката на Протестите, на адрес:
31.07.2020 Проф. М.Мирчев: 23-ят ден. "БОРисов е поЗОР! Оставка и затВОР!!" - YouTube


Как бихте описали сегашното състояние на България? Знайно е, че преди да се предприеме оздравяване, трябва да се постави точна диагноза.
     - Сега България живее в клещите на одържавената мафия.
     Това е резултат от Втория преход, който се разгърна от 2009-2011 г. с възцаряването на ГЕРБ и сиамските близнаци Борисов и Цветанов. Този преход успешно си го завършиха към края на 2014. Тогава след уличните подвизи на десните „умни и още по-красиви” и предателството на Местан-ДПС към правителството на Орешарски (Юни 2014) ГЕРБ спечелиха отново изборите и поеха своя втори правителствен мандат. Оттогава официално мафията си има своя държава в България.
     При мафиотска власт и правителство всичко се решава чрез рекет и мутренски репресии, чрез правителствена корупция в огромни и дори немислими размери, както и под благия поглед и при нежни потупвания от страна на западни политически меценати (Канцлери, Папи, Президенти). Те тук си отглеждат удобни управляващи послушници. Колкото по-криминални са тукашните, толкова са по-послушни и раболепни под Западните Началници като Меркел – за да изпълняват мръсни поръчки срещу собствения си народ и страна, към съседни народи и страни, и чат-пат в общоевропейски мащаб, с нарастваща вероятност и срещу Русия.
     Бенчо Бенчев, с когото започнахме интервюто, е персонаж от тази и такава държава, от болната и изродената част на това ни общество и политическа структура. Митьо Очите също е класически персонаж, един от все още физически оцелелите. Мутрите, които бият хора по магистралата или по централни столични кръстовища са също класически персонаж.
     Директорките на училища и нещастни учители, които виждат как сред децата им ученици се разпространяват наркотици, но се страхуват и си мълчат, дори отричат пред родители и инспектори, че в училището има такива неща, са също класически персонаж от едно такова увредено общество с мафиотизирана държава.
     За криминалната драма с ключовата банка КТБ от лятото на същата 2014 г. дори не е нужно да говорим – след като на всички от години е известено, че там са оплетени всички партии, вкл. управляващата, оплетен е главният прокурор и назначените синдици, оплетена е централната банка и контролиращите й звена, оплетени са досегашни президенти, оплетен е най-личният сред олигарсите ни, оплетен е лично премиерът ни светлоструен и неподражаемо народолюбив.
     Във весела държава си живеем. И затова обществото ни болезнено боледува.
     Европа от Брюксел не ни лекува, а за жалост допълнително ни разболява.
     Натискът да приемем Истанбулската конвенция е свидетелство за това тяхно грижовно разболяване на България и българите, на нас като просветен, нормален и достоен народ. Но се приближаваме към развръзка. На сцената излизат нови лица и партии, различен морален заряд. Аз съм оптимист, че поне част от тях няма да са поредните сценарни и режисирани измекяри.
     Европа като цяло се обръща, макар бавно и травматично, но се обръща към оздравяване. Светът също се обръща. Това съвпада и с обръщане в България. Така ми се струва в една най-обща и глобална перспектива. Дано не се лъжа, дано се окажа не наивен оптимист, а просто реалист!

Мислите ли, че случаят с Бенчо Бенчев ще нанесе сериозен удар по БСП? Корнелия Нинова поиска незабавното му отстраняване от общинския съвет в Бургас.
     - Жега, истинска жега в началото на Август. Но не поради жарещо слънце, което тази година е все скрито зад дъждовни облаци. А поради криминалния екшън между София, Истанбул и Бургас.
     Мафиотският арест в Истанбул на български „честни бизнесмени”, на бивш кмет и депутат, с още по-праведен местен олигарх, на дъщеря на прокурор, която се оказа мацка за групово среднощно забавление, и още други участващи персони – ударът и разкриването на тази весела компания няма как да не удари по БСП. Още повече, че тя през Февруари 2017 обяви, че иска и ще се бори с Паралелната престъпна държава, а наскоро на 21 юли 2018 продължи, че иска да надбори престъпната Система в България.
     Но няма да пострада само БСП. Ударът ще и по ГЕРБ като тоталитарно управляваща там партия, стимулираща връщането към най-зловещите мутренски времена по Южното ни Черноморие от началото на Прехода през 90-те.
     Ударът също ще е и по светлия непомръкващ образ на Главния ни прокурор (Сотир Цацаров) и неговите подчинени из Бургаско – нали всички знаем, че никъде по света няма успешна мафия без драгоценно съдействие от зловещи прокурори и техните съдии.
     Това е пореден удар и по публичния образ на българския бизнес като цяло. В триъгълника Карнобат-Несебър-Бургас виждаме какво ужасно срастване си имаме между бизнес и престъпници, за какво цинично единство между партийни структури, престъпни бо-сове и държавни институции става дума. Ужасно е! Тези дни чета цунамито от конкретна информация и ми настръхват косите.

Как реагираха от БСП?
     - БСП и Корнелия Нинова реагираха адекватно на скандала. Щом приближеният на бургаската партийна организация Бенчо Бенчев е така натопен в лични мафиотски приятелства, порнографски забавления и съмнителен рекетьорски бизнес, при това заедно с такива звезди от криминалния ни нарконебосклон като Митьо Очите, истината следва да бъде казана без заобикалки, и пряко виновните да си понесат бързо отговорностите. По-добре късно, отколкото прекалено късно.
     За мен е смущаващо, че от самата бургаска партийна организация се гънат и мънкат, и не казват ясно нещата. С това те не подкрепят позицията на Нинова, а фактически я бламират.
     Познавам отвътре тази организация от 1999 година. Знам, че още на местните избори през 2003 започна разцеплението сред тях. През 2007 вече не можеха да се гледат, през 2011 опитаха кметска победа чрез един наглед праведен бизнесмен, но катастрофираха. Това е дълъг период, в който истински партийните и идейните хора бяха избутани встрани и надалеч, бяха подменяни от търговци в политиката и от все по-съмнителни бизнесмени като Бенчо Бенчев. Предполагам, че очакват Позитано да им помогне да се справят с Бенчо-Бенчевците. Иначе БСП няма да има добро бъдеще като алтернатива на мафиотската ГЕРБ и на не по-малко мафиотската ДПС по Южното ни Черноморие.
     От този скандал, който от ГЕРБ няма да успеят удобно да го затихнат и прикрият, ще пострадат всички главни актьори в днешната българска политика. Но всички виждаме какво неистово медийно усилие се прави всичко да се стовари само към Бенчо Бенчев, а чрез него и срещу врагът БСП. Някак в сянката остава дори главният герой Митьо Очите. Малко хора забелязват, че ДПС-арът Узун се изплъзва сякаш е изваден от сцената.
     Оставят в сянка дори фактът, че мафиотът Митьо Очите е още в турски затвор и не е ясно кога оттам ще го върнат в България – очевидно, едва след като са си изтеглили от него „чувствителната” злепоставяща информация за наши престъпни политици, за да я използват след това срещу тях и България.
     По повод на това замъгляване на картината си мисля, че пропагандата е велика сила.
     Чрез така разигравания скандал БСП я изправят до стената в упор. С цел да се забрави, че водещата мафиотска сила в страната и в бургаско е управляващата ГЕРБ, полицията на ГЕРБ, прокуратурата и съдиите на ГЕРБ.
     Разбрахме, че Митьо Очите – в качеството му на наркобос и криминален рекетьор по Черноморието ни – е „разработван” от МВР цели 2 години. Него са го подготвили. И вероятно малко преди да го гръмнат, този път успешно, са си спретнали този екшън, за да сто-варят всичко върху БСП като единствената политическа сила, която днес застрашава монопола на ГЕРБ, на Борисов и Цветанов. Така изглеждат нещата, ако човек се позамисли по-издълбоко, ако проследи как се режисира медийната истерия вече цяла седмица.
     Пропагандата наистина е велика сила в политиката. Чрез нея се пренасочва гражданският гняв, прикриват се ключовите злодеи, обезсилва се обществената енергия срещу Властта и големите злосторници в нея и чрез нея.

Имат ли място разбогатели по време на Прехода капиталисти в социалистическата партия? Този въпрос тегне над БСП вече четвърт век и досега няма еднозначен отговор. Как следва да бъде решен той?
     - Преходът от 1989-1990 започна с организирано разграбване на държавните и кооперативните богатства и активи. Самият Бенчо Бенчев се хвали, че е станал милионер само за едно лято. Бил спечелил 1,6 милиона, като с магическа пръчка от производство и продажба на зърно и други земеделски стоки.
     Как е спечелил толкова тогава? Вероятно са му подарили активите на местното АПК, човекът ненадейно се е оказал приватизатор, държавно-общественото му е било подарено като частно, и … ето ни го, готов напет нашенски милионер. Точно така ли е станало в неговото си село Крумово градище? Не зная. Но зная, че тогава по този начин бе произведена нашата нова българска буржоазия, така им натрупаха първоначалния капитал, още тогава ги научиха на вандалско мислене и мимикрия на партийци сред престъпници.
     Бенчо Бенчев в тази светлина и с тази си милионерска биография на „Зърнения бос” е пример за учебниците, които биха описвали изродения ни Първи преход – от 1989 до 2000 година. Тук не говоря за Втория ни Преход, който се разгърна след 2009 и 2011 година и си е откровен мафиотски преход в държавата и икономиката ни като цяло.
     Мнението ми е категорично че такива богаташи и капиталисти нямат място в БСП. Не би трябвало да имат място и в десните партии – ако сме истинска демокрация. Абсурдно е да са и в „патриотичните” партии, ако те са наистина родолюбиви.
     Лидерите на БСП от началото на Прехода (Луканов и Младенов, Атанасов и Семерджиев) организираха процеса на създаване на такива капиталисти, подбраха групата и кастата на такива капиталисти. Стратегическият план за неолиберална шокова терапия в България на презокеанските господа Ран и Ът описа модела за такъв капитализъм у нас. Стратегията и кадровия подбор от страна на Горбачово-Елциновата Москва самоотвержено съдействаше тогава за същото.
     И като резултат не малка част от тях, избраните, тръгнаха по нечестен и криминален начин в бизнеса си и къде да достигнат освен до приятелска прегръдка с наркобоса Митьо Очите или друг подобен галеник. Това е тъжната истина и личностната закономерност. Нещата в живота си имат желязна логика. Бенчо Бенчев е бургаски актьор от тази тристранна сглобка. Не е бил достатъчно интелигентен да се отскубне от нея. А за моралните му качества и цинизъм е травматично да се говори.
     БСП и всяка друга нормална партия днес има нужда от друг тип богати хора и предприемачи, от друг тип капиталисти в своите редици и в кръговете около себе си. Говоря за предприемачи и капиталисти, които са направили сами себе си, които правят честен бизнес с ума и смелостта си, които печелят много, но не от кражби и издевателства над работниците си. И още, говоря за предприемачи и капиталисти, които милеят за Родината си и за своята си българска достойна нация.
     Има такива богаташи и български капиталисти. Няма нищо лошо те да помагат на БСП, някои от тях дори да са партийни функционери. Нека не слагаме всички днешни богаташи и капиталисти в България под един и същ общ знаменател. Това нито е справедливо, нито отговаря на реалностите. Това е зловреден медиен и партиен популизъм.

Корнелия Нинова е последователна или непоследователна в политиката си?
     - И в това има нещо странно за мнозина. Корнелия Нинова прави впечатление на доста непоследователна. Действията на нейното БСП са обвинявани, че са половинчати. Има много поводи да се твърди, че те говорят революционно, а зад кулисите действат съглашателски. Но в същото време за по-внимателните и по-честните анализатори би трябвало да е ясно, че същото това БСП и тази Корнелия Нинова проявяват странна последователност и още по-неочаквана политическа смелост.
     Само ще Ви изброя няколко ключови неща:
     Първо, преди 18 месеца ясно се обявиха противПаралелната престъпна държава” на ГЕРБ и партньорите му. Потвърдиха това през Ноември 2017, доразвиха го чрез „Визията” през Юли 2018. Бият в една точка, не се отказват. През лятото на 2020 и БСП бе на площада сред протеста – в този смисъл тя също има право да претендира, че реално е една от „партиите на Протеста“.
     Второ, категорично застанаха срещу проклетата Истанбулска конвенция и голямата лъжа в нея – през Януари 2018, и досега удържаха. Въпреки заплахите от ПЕС и уж техния си Станишев, въпреки натиска на Посолствата и емисарите от Еврокомисията, въпреки ЛГБТИ-злобата, която се излива върху левите и БСП, заради принципният им отказ от „джендър идеологията” и „неолиберален прогресизъм”. Заеха позиция и не се отказват – въпреки кръговата атака и нестихваща злост срещу тази позиция на БСП и Нинова.
     Трето, казаха преди година (2017), че не одобряват западните санкции срещу Москва и Путин, че е нужно да има балансирана политика спрямо Русия, като вече отново Глобална сила. И на 21 Юли 2018 доразвиха, че при политическото и ценностното разцепване на Европа и Европейския съюз България има място в зоната на Вишеградската четворка, а не на Брюкселската соросоидщина. Всичко това смело ли е, много е смело! Казаха го и вероятно ще го устоят. Въпреки потреса отвътре сред БСП-номенклатурата и натиска отвън отвсякъде.
     Е, добре, не е ли странна тази последователност на уж спонтанната Корнелия Нинова, не е ли изненадваща тази принципност в уж безпринципната БСП, не е ли респектираща тази смелост от страна на уж колониалната БСП. Тези които биха отрекли това мое наблюдение, могат ли да посочат някой друг от партиите и лидерите, които да се похвалят с нещо подобно? Може би искат да посочат ДПС и Ахмед Доган (либералът философ) – но ще станат смешни, защото ДПС и Доган не могат да се похвалят с нещо толкова адекватно на ситуацията и съответстващо на националния и държавническия ни интерес?
     Не могат да се похвалят. ДПС и Доган си мълчат по тези неща, или нещо мънкат от време на време. Няма ги на сцената, изчакват за да се присламчат, въртят си бизнеса и не се разсейват с принципни неща. Е, как ще харесват „Визията за България” на БСП в тези й части? Та те точно в нея се оглеждат и не се харесват. А по-лошото е, че знаят, че другите в това огледало съвсем няма да ги харесат и харесват.
     Идват два или три избора през 2019 г. ДПС и Доган и без това вече го закъсаха под натиска на Местан (ДОСТ) и злобния му турски сепаратизъм. И без това го закъсаха, заставайки срещу всевластния властелин Ердоган, и сега са в чудене как отново да се подмажат на Ердоган, за да го омилостивят. ДПС и без това ще го закъсат, ако патроните им от Москва, Брюксел и Вашингтон вземат да решат, че те вече са изхабени коне и е по-добре да бъдат подменени сменени от свежи компрадори тук, в България.

/Забележка: точно това се случва на двата извънредни парламентарни избора през 2021 чрез лансирането на Има Такъв Народ (ИТН) и на Демократична България (ДБ), както и на Изправи се (ИСМВ) като маргинален резервен вариант./


КрайОбратно към началото


ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
23-24 ноември

Юбилейна международна научна конференция посветена на 25 години от създаването на катедра и специалност “Политология“ в УНСС „Политологията пред глобалните и националните предизвикателства в началото на XXI век“

Тема на доклад: Връщане към национална идентичност: самосъхраняване във вълните на преселението на пред-индустриалните народиFacebook страница
Youtube канал